Gunn-Vivians blogg

Gunn-Vivians blogg

Om bloggen

Mine viktigste politiske kampsaker har lenge vært helse og miljø, og da særlig helsespørsmål rundt rusbehandling og psykiatri, og miljøspørsmål knyttet til samferdsel. Det kommer nok denne bloggen til å bære preg av.

Vi bør satse på Bergensbanen

Samferdsel og miljøPosted by Gunn-Vivian Eide Fri, July 24, 2009 12:13:31
For noen uker siden krevde Audun Lysbakken større lokalt engasjement om lyntog. Jeg fant det litt underlig at han, som medlem av regjeringspartiet SV, skulle kreve noe sånt når hans egen regjering ikke har gjort særlig mye for Bergensbanen. Dette ble det et leserinnlegg av, som BA trykket.

Diskusjonen om man skal satse på lyntog eller Bergensbane er for meg litt merkelig. Lyntog ligger langt frem i tid, og mens vi venter har vi en Bergensbane som bruker lenger tid i dag som for 25 år siden!


Hva synes du? Skal vi satse alt på lyntog eller ruste opp Bergensbanen slik at den blir konkurransedyktig med fly og vei?

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jarl Wed, August 05, 2009 22:02:44

Det er utrolig positivt at Venstre satser på jernbane. Men hvorfor bare gjøre det halvveis? Å ruste opp Bergensbanen nok til at toget klarer Bergen-Oslo på fire timer vil koste mye, og det vil sannsynligvis føre til at en høyhastighetsbane aldri blir bygd. Hvorfor ikke følge de tyske ekspertenes råd og bygge en høyhastighetsbane som klarer strekningen fra Bergen/Haugesund/Stavanger til Oslo på 2.5 timer?